Smart Rope houdt alle activiteit bij tijdens het ’touwtje springen’

Touwtje springen, de meesten van ons zullen het voornamelijk als spelletje herinneren op de schoolpleinen. Inmiddels is het spel onderdeel geworden van diverse work-outs en gezien de opkomst van activity trackers was het wachten op een slim touw dat al je activiteit registreert.

Het Kickstarter-project Smartrope is het voorbeeld van een slim springtouw. Uitgerust met diverse sensoren, een reeks ledjes en een bijbehorende app krijg je inzicht in al je activiteit. Hiermee kun je jezelf blijven motiveren om nog meer sprongen te maken.

smartrope

Via de ingebouwde ledjes in het snoer kun je realtime inzien hoeveel sprongen je hebt gemaakt, waardoor je meer profijt kunt halen uit je inspanning, aldus de makers van de Smartrope. Via diverse sensoren in de handvatten van het springtouw worden ook andere gegevens gemeten, zoals het aantal calorieën dat je verbrandt en het ritme van je sprongen.

Vervolgens kun je alle gegevens na afloop inzien via de bijbehorende app voor iOS en Android. In de toekomst hoopt het bedrijf ook gepersonaliseerde work-outs programma’s op te kunnen stellen. Deze programma’s zouden samengesteld moeten worden op de eerder gegeneerde data van jouw ritme tijdens het springen. Zo kun je advies op maat krijgen om nog meer resultaat te boeken via je work-outs.

Volgens de makers van de Smartrope is touwtje springen de ideale work-out die niet veel geld hoeft te kosten. Zo train je tijdens het springen onder andere de spieren in je benen, schouders en rug. Daarnaast kun je in een half uurtje 480 calorieën verbranden en is touwtje springen zeer goed voor de conditie van onze botten.

Het project is inmiddels al van start gegaan op Kickstarter en de makers hopen minimaal 60.000 dollar op te halen. Early birds kunnen voor 60 dollar de basis variant van de Smartrope bestellen, voor 10 dollar meer krijg je speciale handvatten voor een nog betere grip. Het springtouw zal vanaf september worden verscheept en heeft een batterijduur van 14 uur. Via mini-usb kun je het springtouw weer opladen.

smart rope