Wacom introduceert nieuwe Smartpads om je aantekeningen en schetsen te digitaliseren

De Japanse fabrikant van grafische tablets Wacom heeft zijn nieuwste smartpads geïntroduceerd waarmee je analoge schrift wordt omgezet in een digitale tekst: de Bamboo Slate en de Bamboo Folio. Dat schrijft Engadget, dat de smartpads op de IFA 2016 in zijn handen heeft gehad.

De Slate is een eenvoudige versie en de Folio een wat professionelere variant. Met de smartpads kun je je aantekeningen, teksten of gewoon wat krabbels digitaliseren door ze naar een app te sturen. Een unieke functie van de smartpads is dat je over een eerder gemaakte digitale versie heen kunt schrijven, zelfs als het originele papier wat je daarvoor gebruikt hebt al weg is. Zo kun je dus een nieuwe laag over een oude (aan)tekening aanbrengen.

Dat werkt dus allemaal voor krabbeltjes, maar om je handschriften daadwerkelijk om te zetten in digitale tekst heb je een abonnement op de dienst van Wacom nodig. Verder heb je ook een speciale pen nodig, die herkent kan worden door het tablet. Al met al leg je er best een bedrag voor neer: een kleine en grote Slate kosten omgerekend respectievelijk 117 en 135 euro. De Folio is alleen in het groot beschikbaar en kost omgerekend 180 euro. En dan heb je dus ook nog de speciale pen en inkt nodig.

Wacom was overigens niet de enige die dit systeem op de IFA presenteerde. iksn stond net als vorig jaar met zijn Slate op de IFA in Berlijn. Deze kost nu 169 dollar voor een compleet pakket, inclusief pen, een ring waardoor je potloden kunt gebruiken en een hoes. Ook Montblanc liet zijn eigen variant van dit systeem in Berlijn zien: Augmented Paper. Wacom zelf bracht overigens al eerder een variant op deze smartpad uit: de Bamboo Spark.