Smartphone-app voor iDeal stilletjes in app-winkels verschenen

In de app-winkels voor zowel Android als iOS is een smartphone-app van iDeal verschenen. Met deze applicatie is het mogelijk om met behulp van een QR-code te betalen, zodat je minder snel met random readers en andere apparaatjes hoeft te jongleren.

In december vorig jaar zei Betaalvereniging Nederland al aan een smartphone-app met QR-codes te werken. Door een code op het scherm van je computer te scannen, word je meteen doorgestuurd naar de app van je bank waar je de betaling kunt maken. Volgens de vereniging kun je deze QR-codes tegenkomen op bijvoorbeeld facturen, kassabonnen, computerschermen of op posters. Zo moet het makkelijker zijn om met je smartphone iets te kopen – zelfs als je in een winkel staat.

De iDeal-apps voor iOS en Android zijn wat stilletjes in de App Store gezet, maar Androidworld liep ze al tegen het lijf. Vermoedelijk wil Betaalvereniging Nederland op een later moment de applicaties officieel introduceren en zijn ze daarvoor alvast live gezet. De apps zouden pas echt groots uitpakken tijdens de Nederlandse Hartweek. Dan moeten collectanten als eerste met de QR-codes voor iDEAL langs de deur gaan.