Smartwatch Pebble Time haalt binnen 24 uur al ruim $7,7 miljoen op

Het was een grote verrassing toen Pebble gisteren bekend maakte dat de nieuwe smartwatch, Pebble Time, gelanceerd werd op crowdfundingplatform Kickstarter.

Dat de smartwatch het goed doet op het platform moge duidelijk zijn: De Pebble Time breekt records en wist binnen 24 uur al 7,7 miljoen dollar op te halen, waarmee het doel van 500.000 dollar al 15 keer behaald werd.

De eerste 500.000 dollar werd in slechts 17 minuten bij elkaar gesprokkeld via Kickstarter. Hiermee behoord de Pebble Time tot de snelst gefinancierde projecten op Kickstarter, maar het einde is nog niet in zicht. Op het moment van schrijven is de Pebble Time al meer dan 36.600 keer besteld.

a361fd85680fccb17de65c13aa3e73bd_original

De eerste 10.000 stuks met een prijs van 159 dollar waren daarom binnen de kortste keren uitverkocht. Pebble heeft daarop besloten om de eerste lichting uit te breiden naar 30.000 stuks, echter is de prijs al opgelopen naar 179 dollar. De 30.000 smartwatches zullen in mei worden verscheept.

Vervolgens vindt er in juni een tweede ronde plaats met opnieuw 30.000 smartwatches die eveneens 179 dollar kosten. Ben je ook daarvoor te laat, dan zul je de reguliere prijs van 199 dollar moeten betalen.

Kleurenscherm

De Pebble Time is in tegenstelling tot zijn voorganger twintig procent dunner en uitgerust met een kleurenscherm. Echter kiest het bedrijf niet voor een LCD of OLED scherm, waardoor de batterijduur van zeven dagen niet in gevaar komt. Hiermee lijkt het de concurrentie op het gebied van de batterijduur af te troeven.

Daarnaast heeft Pebble ook het besturingssysteem onder handen genomen. Het is vanaf nu mogelijk om notificaties binnen te laten komen met het weerbericht, reisinformatie, nieuws en herinneringen. Vervolgens zijn deze notificaties via een soort tijdlijn zichtbaar waardoor de gebruiker eenvoudig door de informatie kan scrollen.

Verder is de Pebble Time uitgerust met een microfoon voor spraakherkenning, een lens van krasbestendig Gorilla Glass en een roestvrijstalen behuizing. De smartwatch is water-resistent en kan gebruik worden in combinatie met Android- en iOS devices.