Smartwatch van Emvio houdt bij of je gestresst bent

Stress is één van onze slechtste raadgevers, maar niemand lijkt eraan te ontkomen. Allerlei situaties in ons dagelijks leven zorgen ervoor dat we gestresst raken, maar vaak weten we niet wat de oorzaak was. Emvio heeft nu een smartwatch ontworpen die ons inzicht moet geven in ons stressniveau.

Gebruikers hoeven geen overload aan functies te verwachten met de smartwatch van Emvio. In tegenstelling tot het merendeel van de smartwatches richt Emvio zich volledig op het in kaart brengen van het stressniveau.

emvio

Via diverse sensoren en een hartslagmeter houdt het apparaat precies in de gaten wanneer je gestresst bent en op welk niveau. Zodra je hartslag omhoog schiet, geeft de smartwatch een trilalarm. Op het klokje staat vervolgens een cijfer tussen de 1 en de 10, die aangeeft wat je stressniveau is. Hierdoor word je direct bewust van de stress, waardoor je tijdelijk je rust kunt pakken.

Via de bijbehorende app voor de smartphone kun je gedurende een langere periode de data bewaren. Hierdoor is het mogelijk om op lange termijn te zien op welke momenten je gestresst raakt en hoe vaak je een stressgevoel ervaart. Op basis van het overzicht kun je veranderingen doorvoeren in je levensstijl, waardoor je in de toekomst minder vaak gestresst zal zijn.

Daarnaast is het mogelijk om met de smartwatch het aantal gezette stappen bij te houden en kun je het aantal verbrande calorieën monitoren.

Emvio heeft de smartwatch inmiddels gelanceerd op het crowdfundingplatform Kickstarter en hoopt minimaal 250.000 dollar op te halen. Geïnteresseerden kunnen voor 167 dollar een smartwatch bestellen en zullen de smartwatch in november ontvangen.

Naast de smartwatch van Emvio zijn er nog meer manieren om het stressniveau in kaart te brengen. Zo lanceerden onderzoekers aan de Dartmouth University in de Verenigde Staten eerder al een app voor smartphones die in staat is om het stressniveau te meten.