SMS-dienst GoButler maakt je leven een stuk makkelijker

Zou het niet heerlijk zijn om alles voor elkaar te krijgen via sms? GoButler denkt van wel. Het bedrijf komt namelijk met een gratis sms-dienst die je met alles kan helpen. Ga je op reis, maar ben je in alle drukte vergeten om een hotelkamer te reserveren? Geen probleem, want GoButler lost het voor je op.

Als gebruikers een sms’je sturen naar de dienst, dan word je automatisch in contact gebracht met ‘Heroes’. Dit zijn echte mensen die voor het bedrijf werken en je met alles kunnen helpen. Nouja, bijna alles, want illegale verzoekjes worden meteen afgekapt. De dienst is acht maanden lang getest door 100.000 gebruikers uit zes verschillende landen. Volgens het bedrijf gaat het bij zestig procent van de verzoeken om dingen die bezorgd moeten worden, zoals avondeten, boodschappen of bloemen. Twintig procent van de testers gebruikte de service vooral tijdens reizen. Vijftien procent vroeg GoButler een restaurant te reserveren of een dagje uit te organiseren. De resterende vijf procent gebruikte de dienst voornamelijk om informatie op te vragen.

Pizza                     Birthday_Champagne

Gebruikers kunnen onder andere een Uber-ritje boeken via GoButler. Wil je iets wat je vooraf moet betalen, dan stuurt GoButler je een link waar je je bankgegevens kunt invullen. Als je deze eenmaal hebt ingevuld, kan GoButler het onthouden en krijg je de volgende keer alleen een melding om akkoord te gaan met een betaling. Volgens CEO Navid Hadzaad is de sms-dienst nu al eenvoudig en snel te gebruiken, maar het bedrijf werkt inmiddels wel aan een app. Hadzaad koos in eerste instantie voor een sms-dienst, zodat je ook gebruik kan maken van GoButler als er geen data-service beschikbaar is.

GoButler is gratis te gebruiken en is op dit moment beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het is nog niet bekend wanneer je in ons land gebruik kan maken van de dienst.