‘Snap werkt aan beursgang, is 25 miljard dollar waard’

De Wall Street Journal meldt dat Snap, het bedrijf achter Snapchat, in maart naar de beurs wil. Dankzij de beursgang zou het bedrijf in één klap meer dan 25 miljard dollar waard kunnen worden.

Het bedrijf haalde in mei nog 1,8 miljard dollar op bij een investeringsronde. De app heeft zo’n 150 miljoen dagelijks actieve gebruikers en eerder bleek al dat Snap in 2017 een miljard aan omzet zal genereren. Volgens de documenten, die uitlekten via TechCrunch, zet Snap dit jaar tussen de 250 en 350 miljoen dollar om.

Snap zou de extra miljarden goed kunnen gebruiken om nieuwe producten te ontwikkelen, zoals zijn Spectacles-bril. Vooralsnog lijkt het bedrijf namelijk geld toe te moeten leggen op elke verkochte bril. Daarnaast kan Snap zich verder uitbreiden door middel van overnames, zoals laatst gebeurde met Bitstrips, de makers van Bitmoji.

Facebook lijkt op dit moment de grootste concurrent voor Snap, aangezien beide partijen strijden om het geld van dezelfde adverteerders. Daarnaast neemt Facebook steeds meer features van Snap over, zoals Instagram Stories.