‘Snap brengt dit jaar nieuwe versie van Spectacles op de markt’

Snapchat Spectacles

In 2016 bracht Snap, het moederbedrijf van Snapchat, zijn camerazonnebril Spectacles op de markt. Dit jaar zou er een geheel nieuwe versie moeten komen, meldt Cheddar op basis van ingewijden. Die nieuwste versie zou nu geproduceerd worden en in het derde kwartaal van 2018 op de markt komen.

De Spectacles is een zonnebril met een camera, waarmee je ronde video’s op kunt nemen. De beelden kun je vervolgens in zowel portret- als landschapsmodus bekijken op Snapchat. De verbeterde versie krijgt meer kleuren, wordt waterbestendig en krijgt een betere camera. Met de nieuwe bril wil Snap de gebruikservaring soepeler maken.

Derde variant

In 2019 moet de derde variant van de bril gemaakt worden. Die bril krijgt twee camera’s en een ander ontwerp. Dankzij de twee camera’s kan de bril ook diepte waar gaan nemen. Er zou nu gewerkt worden aan een prototype van aluminium. Daarnaast overweegt het bedrijf een GPS-sensor in te bouwen. De bril zou ongeveer 300 dollar kosten, tegenover de 150 euro die je in Nederland voor de eerste versie betaald.

Snap wilde de geruchten niet bevestigen.