Snap presenteert derde versie van Spectacles met 3D-filters

Snap-Spectacles

Snap heeft een geheel nieuwe versie van zijn Spectacles-zonnebril gepresenteerd. In de derde versie van de bril zit nu ook een optie voor augmented reality (AR), in de vorm van Snapchat-effecten.

De bril heeft twee HD-camera’s waarmee je voor het eerst Snaps in 3D kunt nemen en ze kunt aanpassen met 3D-effecten. De opgenomen beelden gaan vanaf de Spectacles 3 naar je Memories in Snapchat. Daar kun je nog weer nieuwe belichting, landschappen en andere effecten toevoegen aan je HD-beelden.

Ook is het mogelijk om de Snaps die je met de bril maakt te exporteren naar je fotobibliotheek, om ze daar bijvoorbeeld aan te passen of te delen met anderen. De beelden zijn op te slaan als ronde, horizontale, vierkante en VR-beelden.

Video van een minuut

De bril kan een video van maximaal een minuut lang opnemen. Dat is ook een flinke verbetering ten opzichte van eerdere varianten, aangezien die slechts tien seconden aan beeld toelieten. Klik op de knop op de bril om een video te maken, of houd hem ingedrukt om een foto te maken.

De video’s kunnen ook geluid opnemen, dankzij vier ingebouwde microfoons. Omstanders worden op de hoogte gesteld van dat je filmt, door een LED-lampje op de bril als je aan het filmen bent. Dat lichtje zie je zelf overigens ook.

De bril komt in twee kleuropties. Eén is een zwarte variant met een matte finish en hoogglans details. De andere optie heeft “cosmetische hues” met een hint van goud in het frame. De bril verschijnt deze herfst voor 370 euro. Daarbij krijg je ook een Charging Case, waarmee je de bril tot vier keer op kunt laden.