‘Snapchat heeft in Nederland 2,1 miljoen dagelijks actieve gebruikers’

Snapchat

Snapchat heeft 2,1 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Dat zegt Telecompaper op basis van onderzoek. Volgens de marktonderzoeker hebben in totaal 3,5 miljoen Nederlanders de app op hun smartphone geïnstalleerd. Niet verrassend is de app vooral onder jongeren populair. Van de 12- tot 19-jarigen heeft 83 procent de app gedownload.

WhatsApp is het populairste sociale medium dat door Telecompaper werd onderzocht. Volgens het bedrijf gebruiken 9,6 miljoen Nederlanders de app dagelijks. In totaal hebben 12,1 miljoen mensen WhatsApp op hun smartphone geïnstalleerd. De app van Facebook scoort ook goed. Dagelijks gebruiken 7,1 miljoen Nederlanders die minimaal één keer. In totaal hebben 9,2 miljoen mensen de app op hun smartphone geïnstalleerd.

Het onderzoek van Telecompaper is een indicatie. Hoeveel gebruikers Snapchat daadwerkelijk in Nederland heeft, is niet bekend. In november liet het bedrijf wel weten dat het om ‘miljoenen‘ mensen gaat. Specifieker dan dat wordt het niet. Vanwege de vage woorden lijkt een gebruikersaantal van rond de 2 of 3 miljoen waarschijnlijk.

Concurrentie

Snap, het moederbedrijf van Snapchat, heeft flink last van de concurrentie van Facebook. De socialmedia-gigant beheert naast WhatsApp ook Instagram. Facebook is er niet vies van om functies uit Snapchat te kopiëren, zoals Stories. Dat blijkt te werken. Wereldwijd is zijn Instagram Stories zelfs populairder dan Snapchat.

Volgens Facebook gebruiken dagelijks 200 miljoen mensen Instagram Stories. Snapchat heeft, als app, volgens de meest recente cijfers ‘slechts’166 miljoen dagelijks actieve gebruikers.