Snapchat brengt zijn camera naar desktops om filters aan je streams toe te voegen

Snapchat

Snapchat brengt zijn camera naar de desktop. De zogenaamde Snap Camera is vanaf vandaag beschikbaar voor Mac en Windows, en integreert met apps als Twitch, YouTube, Skype en Zoom. Dat meldt The Verge. Met de camera kun je de filters van het sociale medium gebruiken tijdens een stream of een videogesprek.

De camera is via een speciale website van Snap te installeren op je desktop. Vervolgens selecteer je hem als je camera-output in een desktop-app van een derde partij. Daarna kun je uit duizenden zogenaamde lenzen kiezen, zowel degene van Snapchat zelf als die gemaakt door de gemeenschap van het sociale medium.

Lenzen zijn te vinden door op keywords te zoeken. Ook kun je ze met een ster-icoon toevoegen aan je favorieten. Een speciaal tabblad laat je zoeken door de lenzen die je het meest recent hebt gebruikt. En je hebt geen account bij Snapchat nodig om de desktop-app te gebruiken. Sterker nog: je kunt niet inloggen via de desktop-app.

Twitch

De integratie met Twitch werd verder uitgelicht tijdens TwitchCon. Er is een speciale integratie gemaakt, waarmee je gemakkelijk lenzen kunt toevoegen en wisselen terwijl je aan het streamen bent. Ook kun je lenzen toevoegen die je tijdens uitzendingen ziet, door QR-codes in de stream te scannen. Naast die QR-code komt ook meteen een knop om een kanaal te volgen.

Verder komen er nieuwe speciale lenzen met thema’s van spelletjes, waaronder een aantal gebaseerd op karakters uit League of Legends, World of Warcraft en Overwatch. Wil je de integratie met Twitch gebruiken, dan kun je daar een speciale handleiding voor volgen.