Snapchat gaat augmented reality-kunst tonen van Jeff Koons

Snapchat-kunst

Snapchat en Jeff Koons gaan je ervaring van de wereld wat “kunstzinniger” maken. Het sociale medium lanceert vandaag namelijk een nieuw kunstproject met de artiest, waarmee je zijn kunstwerken in de echte wereld kunt zien. Door een fout van Snapchat lekte dat echter al te vroeg uit, ontdekte Business Insider.

Met een nieuwe feature kun je digitale afbeeldingen van kunstwerken van Koons in de echte wereld zien. Dit gaat aan de hand van augmented reality. Je kunt onder meer Popeye of de Balloon Dog bekijken. Zo wordt je wereld dus iets kunstzinniger. Naar verwachting kun je de kunstwerken echter alleen op specifieke locaties zien.

Foutje, bedankt

Het nieuwe project genaamd “Artwork All Around You” wordt vanavond tijdens een bijeenkomst van Vanity Fair gelanceerd. De onthulling is pas om negen uur vanavond (Nederlandse tijd).

Snapchat maakte echter een klein foutje in de aanloop naar de onthulling. Op een speciale website van het sociale medium telt namelijk een klok af. Maar als je de klok van je computer vooruit zet, kun je al zien wat er gaat gebeuren. De fout is echter verwijderd nadat Business Insider het trucje publiceerde.