Snapchat groeit behoorlijk, heeft 2 miljoen Nederlandse gebruikers

De foto- en video-app Snapchat is bezig aan een opmars in Nederland. Het aantal Nederlandse gebruikers is in een jaar tijd bijna twee keer zo groot geworden. Onderzoeksbureau Telecompaper maakte dit vandaag bekend.

Uit cijfers blijkt dat afgelopen maand zo’n twee miljoen Nederlanders over de applicatie beschikten. Snapchat zorgt ervoor dat gebruikers elkaar eenvoudig foto’s en video’s kunnen sturen. Ten opzichte van vorig jaar beschikt de app over 900.000 nieuwe Nederlandse gebruikers. De grootste groep gebruikers zijn tieners in de leeftijdsgroep van 12 tot 19 jaar: 71 procent van deze groep maakt gebruik van Snapchat. Bij de oudere groep van 20 tot 29 jaar ligt dit percentage op 28 procent.

Snapchat-message

Eerder deze week schreven we al over de vergelijkbare app Beme. Deze applicatie heeft veel weg van Snapchat, maar heeft als doel om gebruikers hun ‘echte ik’ te laten zien. Foto’s en video’s die met deze app gemaakt worden, kunnen niet bewerkt worden. Snapchat laat gebruikers wel hun content bewerken. Of de twee zullen uitgroeien tot concurrenten is nog even de vraag, maar gezien de vraag om invites voor Beme lijkt het met de populariteit van deze app ook wel goed te zitten.

chart

Verder is er onderzoek gedaan naar apps als Facebook Messenger en WhatsApp. Vooral de chat-functie van het sociale netwerk, Messenger, wordt goed beoordeeld door gebruikers. Toch gaat WhatsApp er alsnog met de hoofdprijs vandoor: opnieuw komt de berichten-app als beste uit de bus. Het is opvallend dat gebruikers minder te spreken zijn over de belfuncties van beide applicaties. Eerder deze week bleek namelijk dat ook hier steeds meer mensen gebruik van maken, waardoor een abonnement met belminuten op termijn overbodig zou kunnen worden. Hiervoor moet klaarblijkelijk nog wel het nodige veranderen aan de kwaliteit van de belfuncties.