Snapchat groeit naar 100 miljoen dagelijks actieve gebruikers

Snapchat deed altijd nogal geheimzinnig over het aantal gebruikers van de app, maar CEO Evan Spiegel was er deze week opeens heel open over. Zijn app wordt dagelijks door bijna 100 miljoen mensen, zo maakte hij bekend tijdens de Code Conference van Re/code.

Spiegel benadrukte daarnaast hoe betrokken deze gebruikers zijn. 65 procent van deze 100 miljoen gebruikers creëren namelijk ook elke dag eigen content. En even ter vergelijking: Facebook heeft 936 miljoen dagelijks actieve gebruikers, bijna tien keer zoveel als Snapchat. Facebook zal echter jaloers zijn op de videostatistieken van Snapchat, want de 100 miljoen users van de app van Spiegel kijken nu al half zoveel video’s als de 936 miljoen gebruikers van Facebook.

De CEO zou daarnaast op het punt staan zijn populaire app naar de beurs te brengen. De pas 24-jarige Spiegel heeft nog geen datum geprikt en heeft geen interesse in overnames door bedrijven als Google of Facebook. Niet zo gek, want zijn bedrijf is inmiddels zo’n tien miljard dollar waard. Dat terwijl Facebook in het verleden probeerde het bedrijf over te nemen voor de fooi van drie miljard dollar.