‘Snapchat neemt zoekapp Vurb over voor 110 miljoen dollar’

Vurb

Snapchat heeft diep in de buidel getast voor een overname. Het bedrijf zou volgens een bron van The Information de zoekapplicatie Vurb hebben gekocht voor 110 miljoen dollar, omgerekend bijna 100 miljoen euro. Daarnaast zou er nog eens 75 miljoen dollar (meer dan 65 miljoen euro) zijn afgetikt aan bonusgeld voor medewerkers bij Vurb, zodat ze na de overname bij het bedrijf blijven.

Vurb is voor zoekmachines, wat Snapchat is voor sociale netwerken. De app richt zich speciaal op smartphonegebruikers en probeert online zoekresultaten zo goed mogelijk in appvorm te tonen. Zoek je bijvoorbeeld naar recepten, dan worden er allerlei recepten volledig opgemaakt voor de app in beeld gebracht. Tof, maar niet heel succesvol. Op het moment heeft Vurb nog niet veel gebruikers.

De overname is nog niet officieel door Snapchat bevestigd, waardoor het onduidelijk is wat de startup precies met zijn nieuwe aanwinst wil doen. Zo weten we ook nog niet of de app in de App Store blijft staan, of dat de functionaliteit hiervan een Snapchat zal worden toegevoegd. Een zoekfunctie zou op het sociale fotonetwerk wel op zijn plaats zijn, nu het mogelijk is om bepaalde foto’s langer te bewaren.