Snapchat lanceert nieuwe functie om muziekindustrie aan zich te binden

In navolging van de discover-functie gaat Snapchat nog een nieuwe feature lanceren. Zo zal de app binnenkort diverse muziekdiensten gaan ondersteunen waardoor je eenvoudig muziek toevoegt aan je video’s op Snapchat.

Als je nu muziek wilt toevoegen aan een video heb je altijd een tweede apparaat nodig. Zodra je start met het opnemen van een video wordt de muziekspeler op je smartphone gepauzeerd, waardoor je alleen muziek via een tweede apparaat kunt opnemen.

De nieuwe functie maakt het mogelijk om direct muziek op te nemen die gelijktijdig wordt afgespeeld op je smartphone. Stel je luistert muziek via Spotify, iTunes of Soundcloud dan zal de muziek tijdens het filmen niet worden gepauzeerd, maar gebruikt Snapchat de muziek als ‘soundtrack’ voor je video.

Hiermee is de kans groot dat dergelijke video’s veel weg gaan hebben van Dubsmash, de hype van vorig jaar.

Muziekindustrie

Met de nieuwe functie blijft Snapchat concurrenten als Instagram en Vine¬†een stapje voor. Daarnaast biedt de nieuwe functie meer mogelijkheden voor platenmaatschappijen om Snapchat in te zetten als marketingtool. Eerder experimenteerde Snapchat al met het uitlichten en promoten van muziek via de app. Videoclips werden getoond via Snapchat waarna gebruikers via een ‘direct link’ het nummer of album konden kopen in iTunes.

Snapchat heeft plannen voor een eigen platenlabel De plannen van Snapchat in de muziekindustrie zouden wel eens groter kunnen zijn dan gedacht. Tijdens de cyberaanval op Sony Pictures zijn diverse e-mails gelekt van Evan Spiegel, topman van Snapchat.

Zo valt in de gelekte e-mails te lezen dat Spiegel rondloopt met het idee om een eigen muzieklabel op te richten onder de vleugels van Snapchat om diverse muzikanten te promoten.

Overigens zal de functie alleen beschikbaar zijn voor de iOS-versie van Snapchat. De Android-app zal de functie pas later dit jaar gaan ondersteunen.