‘Snapchat heeft meer dagelijkse gebruikers dan Twitter’

Er zijn meer mensen die elke dag Snapchat gebruiken, dan die elke dag Twitter gebruiken. Het aantal dagelijkse gebruikers van de foto- en videochatapp zou gegroeid zijn dan 150 miljoen, melden insiders aan Bloomberg. Een half jaar geleden zouden dat er nog 110 miljoen zijn, wat aangeeft dat de app ongelofelijk snel groeit. Snapchat wil de cijfers niet bevestigen.

Twitter zou dagelijks zo’n 140 miljoen gebruikers hebben. Ook hierbij gaat het niet om officiële cijfers, maar om schattingen van analisten. De enige officiële cijfers die Twitter heeft zijn die van maandelijkse actieve gebruikers. Dit teller staat op 310 miljoen; vorig jaar zei de dienst dat 44 procent van de maandelijkse gebruikers elke dag online is. Daarmee kom je uit op 136 miljoen dagelijks gebruikers, wat overeenkomt met de schattingen.

Twitter is met de cijfers inmiddels kleiner dan Instagram, WhatsApp, Facebook Messenger en Snapchat. Kleiner dan Facebook was de dienst al veel langer.

Gisteren sprak Jack Dorsey, de CEO van Twitter, op Code Conference. Hem werd toen gevraagd naar wat hij van Snapchat vond. Hij noemde communiceren via de app “erg modern”. Daarnaast gaf hij toe dat Twitter soms wat verwarrend en vervreemdend kan aanvoelen en dat hij dat probeert aan te pakken. Maar als je de cijfers zo ziet, kun je je afvragen of dat niet te laat is.