Snapchat test Crowd Surf: concertvideo’s gemaakt uit clips van gebruikers

Rush Talk Snapchat

Snapchat is een functie aan het testen waarbij er concertvideo’s gemaakt worden op basis van video’s van gebruikers. TechCrunch ontdekte de zogenaamde Crowd Surf-functie tijdens een concert van de zangeres Lorde.

Snapchat combineert hierbij video’s van verschillende gebruikers. Als kijker heb je zelf de regie in handen: je kunt tijdens het kijken van een Crowd Surf-video zelf bepalen wanneer je vanuit een andere hoek naar het concert wilt kijken. Ondertussen blijft de muziek zonder onderbrekingen doorlopen.

Om alle video’s aan elkaar te plakken wordt er gebruikt gemaakt van machine learning. Als gebruiker kun je Crowd Surf bekijken in de ‘Featured’-sectie onder de recente Stories van je vrienden. Zodra een icoontje van een draaiende telefoon in beeld komt, kun je een nieuwe hoek kiezen door op het scherm te tikken.

Kopie voor Instagram?

Natuurlijk is het de grote vraag hoe lang het duurt voor we deze functie ook bij Instagram en Facebook gaan zien. De sociale media hebben inmiddels vrij veel van Snapchat gekopieerd, wat voor felle concurrentie tegenover Snapchat zorgt. In het afgelopen kwartaal draaide het bedrijf dan ook verlies en groeide het aantal gebruikers mondjesmaat.