Snapchat verkoopt zijn Spectacles via snoepautomaten

Snap Spectacles kopen

Anderhalve maanden geleden kondigde Snapchat plots zijn eerste hardwareproduct aan: de Spectacles. Een zonnebril waarmee je kunt filmen, speciaal bedoeld voor Snapchat. De prijs (130 dollar) werd toen wel bekend gemaakt, maar hoe je er aan kan komen was onduidelijk. Tot vandaag.

Je kunt de Spectacles niet in de winkel krijgen en ook niet online bestellen. In plaats daarvan kun je ze uit een soort snoepautomaat halen: de Snapbot. Deze grote gelen kasten bevatten drie knoppen met de verschillende kleuren van de bril. Vervolgens kun je op het scherm daarboven zien hoe de bril je zou staan (als een soort Snapchat Lens wordt hij op je gezicht getoond). Vervolgens kun je hem met je pinpas of creditcard betalen en kun je hem uit een bakje pakken.

Snapbot

Het feit dat Snapchat kiest voor deze verkoopmethode geeft aan dat het product vooral bedoeld is als een marketingmiddel. Snapchat ziet het meer als een gimmick om een leuke hype te creëeren, dan als een product waar het ook echt de markt mee wil veroveren.

De Snapbots worden op verschillende locaties neergezet, via een speciale kaart kun je zien waar. Ook verschijnt er een speciale geofilter in Snapchat als er één in de buurt is. Het idee is dat ze steeds korte tijd ergens staan en dan weer verplaatst worden. Op dit moment staat er een Bot aan de kust van Santa Monica bij Los Angeles. Of er plannen zijn om het apparaat buiten de VS neer te zetten in onduidelijk, maar daar lijkt het voorlopig niet op.

Overigens kun je de Spectacles ook uitproberen via een geheime Lens in Snapchat. Deze kun je unlocken door een speciale code te scannen met Snapchat.

Spectacles