‘Snapchat stuit deals met tv-makers voor langere video’s’

Snapchat

Twitter, Facebook en YouTube. Allemaal zijn ze bezig om deals te sluiten met traditionele media en celebrities om videocontent te maken. En allemaal doen ze dat op hun eigen manier. Twitter kiest voor livestreams op het gebied van sport en nieuws, Facebook sluit deals met allerlei mediabedrijven en YouTube focust zich op celebrities. Ook Snapchat doet mee aan deze race om professionele content, blijkt uit een artikel in The Wall Street Journal [€].

Snap zou onder meer deals hebben gesloten met NBC Universal, Turner, Discovery, ESPN, Vice Media en de NFL voor de productie van korte tv-achtige video’s van zo’n 5 minuten. Kort voor tv-begrippen, maar lang voor Snapchat, waar video’s normaal maar 10 seconden duren. Snap TV, zoals de dienst gaat heten, zou een plek krijgen tussen de Stories van je vrienden.

Al een aantal jaren sluit Snapchat deals met media voor Snapchat Discover. Daar ligt de focus echter op korte video’s van 10 seconden die eventueel doorlinken naar artikelen. Een heel ander soort content, dan tv-achtige video’s. Snap zou met de mediabedrijven nu namelijk praten over nieuwsshows, animatieseries en zelfs drama. Het mag expliciet geen promotie zijn voor tv-programma’s, maar het moeten op zichzelf staande programma’s zijn.

Financieel zou de deal veel lijken op waar Facebook mee bezig is. Snapchat betaalt zijn partners een vast bedrag. Zijn de video’s succesvol dan delen de mediapartijen mee in dat succes, doordat ze een deel van de advertentiekosten krijgen.