Sneekweek-app vertelt je precies waar je vrienden uithangen

Het is je vast weleens overkomen: je vertrekt met je vriendengroep naar een festival of evenement, maar voor je het weet ben je de helft van de club kwijt. Dat zal je tijdens de Sneekweek niet overkomen, want een speciale app vertelt je precies bij welk podium, café of tent ze uithangen.

De Sneekweek staat betkend als het grootste zeilevenement op de Europese binnenwateren, waar jaarlijks dik 200.000 bezoekers op afkomen. Het is dan ook niet voor niets dat ontwikkelaar Nearable Labs hier start met de pilot van de Sneekweek-app. In en rondom de binnenstad zijn zo’n 100 Lightcurb-beacons actief, die via bluetooth lokaliseren waar je bent. Daarnaast sturen de beacons je ook informatie die op dat tijdstip of die locatie relevant kan zijn.

iOS-preview

De beacons zorgen er ook voor dat je binnen de app precies kunt zien welke Facebook-vrienden bij het evenement aanwezig zijn en waar ze zijn. Zo raak je elkaar hopelijk een stuk minder snel kwijt en is het ook verleden tijd dat je er pas na afloop achterkomt dat je iemand bent misgelopen. Het spreekt voor zich dat deze techniek niet alleen toegepast kan worden tijdens de Sneekweek, want het is de bedoeling dat ook andere evenementen een app gaan gebruiken met de app van Nearable.

“Wij streven ernaar dat elk type evenement, klein, groot, indoor, outdoor, festival of stadsevenementen gemakkelijk een native app kunnen lanceren met een eigen uiterlijk dat verder gaat dan een mobiele website. Functies als het tonen van locatie gebaseerde content, de vriendenlijst en het samenstellen van je eigen agenda zijn tegenwoordig een must have voor evenement om net die extra beleving te kunnen geven.” aldus Leander Sikma, eigenaar van Nearable Labs.

De app is te downloaden voor iOS en Android.