Sneekweek krijgt eigen app met beacon-technologie

Voor de 80e editie van de Sneekweek, een jaarlijks evenement vol met zeilwedstrijden en feesten, is een speciale app voor iOS en Android in de ontwikkeling. Een app waarmee je direct weet waar je staat in Sneek, wat er om je heen gebeurt, welk plein of café het meest populair is en altijd op de hoogte bent van waar je vrienden zijn.

Met de Sneekweek app ga je de Sneekweek beleven zoals jij dat wilt. Alles in de app is gefocust rondom een kaart. Daarop is jouw positie te vinden, de positie van je vrienden maar ook alle feestlocaties en andere activiteiten. Met de ingebouwde filter kun je eenvoudig informatie weglaten die voor jou minder relevant is.

De complete binnenstad van Sneek zal tijdens de Sneekweek volgehangen worden met beacons. - Leander Sikma“De complete binnenstad van Sneek zal tijdens de Sneekweek volgehangen worden met beacons. Hierdoor is het mogelijk om zonder GPS te bepalen waar een bezoeker op dat moment is. Dit brengt eindeloos veel mogelijkheden met zich mee.”, aldus Leander Sikma, oprichter en ontwikkelaar van de Sneekweek app. Dit maakt van de Sneekweek app meer dan een standaard evenementen app.

SneekweekApp-preview-4

Locatie delen met vrienden

Op het moment dat je je Facebook account connect met de app, kun je op een eenvoudige manier per Facebook vriend je locatie delen. Niet al je vrienden uit je vriendenlijst hoeft immers te weten waar je bent tijdens de Sneekweek. Door je locatie te delen met je vrienden, kun je elkaar veel vaker tegen het lijf lopen in de overvolle straten van Sneek. 

Naast het interactieve gedeelte van de app is het ook een app die je voorziet van de Sneekweek agenda, diverse activiteiten in Sneek maar ook welke artiesten er allemaal optreden. Uiteraard kun je je eigen agenda samenstellen in de app, waarbij je notificaties ontvangt op het moment dat een activiteit nadert. Hierdoor hoef je jouw favoriete artiest of activiteit dus niet te missen!

De Sneekweek app, die ontwikkeld wordt door Nearable Labs in samenwerking met StOM Design, wordt eind juli 2015 gelanceerd. Het is dan gratis te downloaden in de App Store en Play Store. De Sneekweek is van 31 juli tot en met 8 augustus 2015.