Snij je groenten voortaan op een touchscreen met Sharp’s digitale snijplank Chop-Syc

Het is je vast ook wel eens door het hoofd geschoten: “kun je niet een app maken zodat je groenten kunt snijden op je iPad?”. En voor de meeste van ons zal het daar bij zijn gebleven. Maar als het aan Sharp ligt zouden we echter binnenkort allemaal met een mes het touchscreen te lijf.

De Chop-Syc, zo heet het nieuwe prototype snijplank – jawel – van de hardwaregigant. Feitelijk een tablet met aangepast softwaren en een speciale coating tegen krassen, zodat je hem kunt gebruiken in de keuken.

Op het tablet is er software geinstalleerd om je recepten te kunnen beheren en kun je via de visuele feedback beoordelen welk formaten je porties gesneden waren moeten hebben. Misschien nog wel het handigste is de optie om je tablet…euh..snijblok in te zetten als digitale weegschaal.

Zoals gezegd is de Chop-Syc nog maar een prototype, maar is Sharp wel serieus aan het overwegen om het apparaat in productie te nemen. En dat is het grootst mogelijke compliment voor bedenker Siobhán Andrews, die het concept inzond voor een wedstrijd om stagiair te worden bij de hardwaregigant.