Snowciety in een nieuwe jas, nu ook beschikbaar voor Android

Neerlands hoop in witte dagen Snowciety lanceert vandaag niet alleen een fris nieuw jasje voor de iOS apps, het lanceert ook de Android-versie van hun product. Nadat de app in september van dit jaar al voor Android in de beta-test ging, is het nu dus tijd om hem beschikbaar te maken voor het grote publiek!

Wie de nieuwe versie van Snowciety opent, zal niet alleen verrast worden door een geheel nieuw design, er zijn ook enkele nieuwe features toegevoegd. Zoals de tijdlijn, bijvoorbeeld. Met de invoering van de tijdlijn wordt bij het openen van Snowciety direct de nadruk gelegd op het sociale aspect. Op de tijdlijn worden niet alleen eigen, maar ook tracks van vrienden getoond en is er de mogelijkheid tracks te ‘liken’ en erop te reageren.

Ook zijn er profielpagina’s toegevoegd en zijn de connecties met Facebook en Twitter verder uitgebreid. Daarmee lijkt Snowciety niet langer meer enkel een tracking app te willen zijn, maar al veel meer een sociaal platform rond de wintersport.  “Wat doen mijn vrienden op de piste, waar zijn ze en hoe vind ik ze terug?”, is een vraag die regelmatig wordt gesteld volgens Ronald Treur, mede oprichter van Snowciety. “Als je opsplitst is het altijd weer lastig om elkaar terug te vinden. Soms denk je bij dezelfde lift te staan, maar sta je in werkelijkheid allebei ergens anders. Dat zorgt voor een hoop verwarring”.

Een belangrijke – en wat mij persoonlijk betreft ook spectaculaire – feature van Snowciety is het live volgen van je vrienden op de piste. Je kunt zien waar zij zich bevinden  op speciaal gemaakte pistekaarten, te vergelijken met die klassieke papierenvariant die je steeds verfomfaait uit je jas tovert.

Overigens ging het team van Snowciety recent een samenwerking aan met reisorganisatie Bizztravel. Hierdoor blijven de apps nog minstens een jaar lang gratis in de aanschaf. “We verwachten met deze samenwerking een belangrijke boost te geven aan het aantal gebruikers van Snowciety in de Benelux, maar op termijn dankzij dit soort samenwerkingen ook wereldwijd.”, zegt Timan Rebel, de andere oprichter van het bedrijf.

De nieuwe versie van Snowciety is te downloaden in de App Store en Google Play store.