Social media analyse: Wales wint EK voetbal

Wordt het Portugal, Wales, Duitsland of toch thuisland Frankrijk? Er zijn nog vier landen in de race om Europees kampioen te worden. Woensdag en donderdag zijn de halve finales en zaterdag is de beslissende wedstrijd van dit EK voetbal. Ons Twitter- en Facebook-gedrag voorspelt dat het Wales wordt.

Het bedrijf Starcom gebruikte zijn social media analyse-tool om te kijken over welke ploeg het positiefste wordt gepraat op internet. Het deelt de resultaten daarvan in een blog op Adformatie. De analyse werd donderdag al gemaakt, nog voordat de kwartfinales waren afgerond. Nu de kwartfinales voorbij zijn, blijkt dat drie van de vier voorspellingen goed waren.

Hier kun je natuurlijk geen enkele conclusie over trekken, want de vraag is überhaupt of er een verband is tussen het sentiment waarop mensen over een ploeg praten en de resultaten die later volgen. Maar aangezien we in het verleden zelfs een octopus voorspellingen lieten doen, is het prima om deze cijfers even tot ons te nemen.

Als je je laat leiden door het online sentiment dan zal Wales (29 procent positief) woensdag winnen van Portugal (27 procent positief). Bij de andere teams uit de halve finale is men met 26 procent tegen 20 procent positiever over Duitsland dan Frankrijk. Uiteindelijk zal Wales de finale dan dus winnen. Doe er je voordeel mee bij het invullen van je EK poule.

CmL9EFpXEAASGbl