De accu van je smartphone gaat vanaf volgend jaar twee keer zo lang mee dankzij SolidEnergy Systems

Het moet bijna werkelijkheid worden: een batterij die twee keer zo lang mee gaat als normaal zonder dat hij twee keer zo groot is. Een bedrijf uit de Amerikaanse staat Massachusetts zegt dat het ze gelukt is om een batterij te maken die dat kan waarmaken. Dat doen ze door de energiedichtheid van het ding te vergroten, waardoor een batterij met hetzelfde oppervlak twee keer zoveel capaciteit heeft. Het bedrijf, SolidEnergy Systems, wil die batterijen volgend jaar al op de markt brengen.

Bij de productie van deze batterij gebruikt SolidEnergy Systems lithium metaalfolie, dat meer ionen kan vasthouden en daardoor meer energie kan opslaan dan grafiet. Volgens MIT News wil het bedrijf de batterijen volgend jaar in telefoons en wearables stoppen. In 2018 moeten elektrische auto’s ook voorzien worden van dit product. Met name voor elektrische voertuigen is een sterke batterij handig, omdat het voor zowel het rijden als bijvoorbeeld airco gebruik maakt van elektriciteit. Hoe meer je gebruik maakt van bijvoorbeeld de airco, hoe minder kilometers je met je auto kunt rijden.

SolidEnergy Systems werd in 2012 opgericht en kreeg al snel 100.000 dollar startkapitaal na daalname aan de Entrepeneurship Competition’s Accelerator Contest van de universiteit MIT. Het bedrijf was tevens een van de finalisten in de MIT Clean Energy Prize. Begin dit jaar maakte het bekend nog 12 miljoen dollar aan investeringen opgehaald te hebben. Het bedrijf wil in november starten met de productie.

Figure3