Sonos Beam is de nieuwe slimme soundbar met ondersteuning voor Siri, Alexa en Assistent

Sonos Beam

Sonos heeft vanavond hun nieuwste aanvulling in hun draadloze speakerserie aangekondigd: de Sonos Beam. De Beam komt naast de Playbar en Playbase te staan als dé speaker voor in de woonkamer. Sonos Beam is vanaf 17 juli te koop.

Net als alle andere speakers van Sonos maakt de Beam onderdeel van het home sound system, zodat eigenaren van twee Sonos One of Play:1-speakers deze kunnen toevoegen voor een Surround-sound. De Beam is ook te koppelen met de Sub voor meer bass en uiteraard in te zetten in de multiroomopstelling.

Stembediening

De geruchtenstroom rond Sonos’ nieuwste aankondiging was al geruime tijd op gang en dus was het geen complete verrassing dat de Beam ondersteuning krijgt voor de belangrijkste spraakassistenten: Amazon Alexa en Google Assistent. Maar ook Siri zal binnenkort via Airplay 2 toegevoegd worden.

Maar ook een andere, langgekoesterde, wens van fans gaat in vervulling: de Beam heeft als eerste Sonos-product ook de mogelijkheid om HDMI-kabels aan te sluiten. Via HDMI ARC is de Beam dan het absolute middelpunt van je homecinema, waarbij dus zelfs de stemopdracht ‘Zet de TV aan’ of ‘Zet de tv iets zachter’ moeten gaan werken.

Compact

Wat verder opvalt is het compacte ontwerp van de Beam. Daarmee is de soundbar uitermate geschikt om voor je tv of op kleinere dressoirs te worden geplaatst. Maar laat je niet misleiden door zijn slanke voorkomen.

Want hoewel de Beam slechts 65 centimeter breed is, heeft hij maar liefst vier custom elliptische full range-woofers,  drie passieve radiatoren en een enkele tweeter in zijn behuizing, waardoor hij zowel in breedte, diepte en hoogte optimaal zou kunnen presteren.

Daarnaast beschikt de Sonos Beam over vijf zogenaamde ‘far field’-microfoons met geavanceerde ruisonderdrukking en ondersteunt de soundbar meerkanaals echo-onderdrukking voor muziek én home-cinemacontent.

Nu al te bestellen

De Sonos Beam komt op 17 juli op de markt en heeft een prijskaartje van €449. Liefhebbers kunnen de soundbar nu al bestellen op de site van Sonos.