‘Sonos gaat dit najaar stembediening ondersteunen’

Sonos

Sonos is van plan om dit najaar stembediening toe te voegen aan zijn apparaten. Business Insider meldt dat het bedrijf eind deze maand daar officieel een aankondiging van gaat doen. Op 30 augustus vindt daarvoor een persconferentie plaats, waarbij volgens Business Insider ook samenwerkende derde partijen aanwezig zullen zijn.

Volgens Business Insider zullen alle bestaande apparaten de stembediening gaan ondersteunen. De meeste apparatuur van Sonos bevat overigens geen microfoon. Alleen de vernieuwde Play 5 heeft dat. Het bedienen gaat daarom waarschijnlijk (ook) met andere hardware, zoals de Echo van Amazon of door een connectie met je telefoon. Business Insider schrijft dat het bedrijf niet van plan is om eind deze maand zelf nieuwe hardware aan te kondigen.

Wel gaat Sonos verbeteringen voor de diensten van derde partijen bekendmaken. Sonos werkt op dit moment onder andere samen met Apple Music, Napster, Pandora en Spotify. Volgens Business Insider gaat het bedrijf het makkelijker maken om zijn apparaten vanuit de apps van deze diensten te besturen, in plaats van via de eigen app van Sonos.

Begin dit jaar sprak de CEO van Sonos, John MacFarlene, nog zijn liefde uit voor het werk van Amazon rondom de Echo. Hij zei dat Amazon met het apparaat in combinatie met spraakassistent Alexa een ‘sweet spot’ had gevonden op de manier hoe we thuis omgaan met het bedienen van apparaten. Hij schreef toen al ook voor Sonos grote potentie te zien om dit soort diensten aan te bieden.