Sonos-gebruikers kunnen vanaf nu muziek streamen vanuit de Spotify-app

Sonos

Veel mensen die thuis een muzieksysteem van Sonos hebben, gebruiken ook Spotify. Alleen om de muziek van Spotify op je Sonos te beluisteren zat je vast aan de Sonos-app. Lastig, want onderweg luister je via de Spotify-app en daar ben je aan gewend. Daar komt bij dat niet alle Spotify-functies beschikbaar zijn in de Sonos-app. Vanaf vandaag kun je je Sonos echter direct bedienen vanuit Spotify, dankzij Spotify Connect.

De bediening is heel simpel. Onderin de Spotify-app bij het afspelen kun je het menu open klikken waarin je al je Sonos-speakers ziet. Dit werkt op dezelfde manier als luisteren via een bluetooth-headphone, Airplay of een ander Spotify Connect-apparaat. Deze dienst is overigens enkel beschikbaar voor betalende Premium-gebruikers.

Uiteraard kun je je muziek ook gewoon blijven bedienen vanuit de Sonos-app. Maar zeker als je je huis binnenkomt en lekker muziek aan het luisteren was, is het ideaal dat je voortaan direct verder kunt luisteren op je Sonos.

Sonos is druk bezig om de bedieningsmogelijkheden van zijn systeem uit te breiden. Voor volgend jaar staat bediening met je stem op de planning. Dat werkt via Amazon Alexa, maar helaas spreekt die dienst nog geen Nederlands.