Sonos start nog dit jaar met ondersteuning voor Apple Music

Sonos

Muziekstreamer Sonos gaat nog dit jaar starten met de uitrol van de ondersteuning voor Apple Music. Sonos-bezitters kunnen zich aanmelden voor een publieke beta van de dienst en als dat goed gaat wordt het begin volgend jaar voor iedereen beschikbaar.

Sonos, dat connected speakers maakt die op een slimme manier samen kunnen werken, is van oudsher erg populair onder Apple-gebruikers. De speakers zijn strak gedesignd en makkelijk in gebruik maar hebben een flink prijskaartje, net als Apple-producten. Doordat Sonos werkt met een eigen app en geen Airplay of Chromecast ondersteund moet elke dienst worden ingebouwd in het Sonos-systeem.

Dat dat met Apple Music zou gebeuren was vrij snel duidelijk, maar in eerste instantie kon Sonos nog niet zeggen wanneer. Vanavond heeft het bedrijf de betatest aangekondigd. Daarbij is ook direct bekend gemaakt dat de verschillende unieke onderdelen van Apple Music, zoals For You, New, Radio en My Music een plek krijgen in de Sonos-app.

Sonos CEO lJohn MacFarlane laat weten:

Streamingdiensten zorgen voor meer muziek in het leven – en dat maakt ons leven nog beter. De introductie van Apple Music betekende een keerpunt voor streaming en voor het massale gebruik van die diensten. Nu we toegang hebben tot vrijwel alle muziek ter wereld, is de manier waarop muziekliefhebbers ernaar luisteren nog belangrijker. We zijn zeer vereerd om Apple Music nu beschikbaar te maken voor Sonos-luisteraars overal ter wereld.

Onlangs lanceerde Apple ook een speciale Apple Music-app voor Android, waardoor de dienst niet langer exclusief voor Apple-gebruikers beschikbaar is.

In Nederland is Spotify de belangrijkste concurrent van Apple Music, die dienst wordt al jaren ondersteund door Sonos en is onlangs uitgebreid met de functies ‘Jouw muziek’ en de mogelijkheid om vanuit de Sonos-app direct toegang te krijgen tot het ruime aanbod afspeellijsten in alle genres en stijlen. Eerder dit jaar maakten we al een vergelijking tussen Spotify en Apple Music.