Sony vraagt patent aan voor draadloos stroom ‘lenen’ van andere smartphone

Sony

Je kent waarschijnlijk wel de persoonlijke hotspot van iOS waarbij je elkaars internet ‘leent’. Sony wil met dit fenomeen nog een stapje hoger gaan door stroom voor je telefoon van elkaar te ‘lenen’. Zonder dat je daar enige kabels voor nodig hebt. Maar, don’t get to excited yet: Sony heeft voor deze technologie alleen nog een patent aangevraagd.

Sony is al lange tijd supporter van de draadloze technologie NFC (Near Field Communication), waarbij het verbinden van je smartphone met bijvoorbeeld een Bluetooth speaker een mogelijk wordt gemaakt. Maar met dit nieuwe patent lijkt Sony geïnteresseerd om de NFC-technologie uit te breiden tot de mogelijkheid om stroom uit te wisselen in plaats van data.

Draadloos opladen

Het patent zegt echter niet in hoeverre deze technologie zou werken. NFC werkt het beste als de twee apparaten niet te ver van elkaar afliggen en vreet vrij veel stroom. Volledig draadloos stroom uitwisselen, zoals het patent van Sony beschrijft, vergt een hoop werk en de technologie moet aardig worden aangescherpt om het werkelijkheid te kunnen maken.

Met andere woorden: het duurt dus nog even voordat we deze super technologie kunnen verwachten waarbij we een ruimte in lopen en onze smartphones direct worden opgeladen zonder enige kabels. In the meanwhile zul je toch de oplader van je vriend moeten stelen wanneer je die van jou weer vergeet.