Sony draait flinke winst dankzij stijgende verkopen PlayStation

PlayStation 4, PlayStation 5

Sony heeft opnieuw een goed kwartaal gehad, onder meer dankzij hun PlayStation-verkopen. In het tweede kwartaal van hun fiscale jaar steeg de omzet uit gaming met maar liefst 27 procent naar een recordbedrag van 2,1 miljard dollar, meldt TechCrunch.

De PlayStation-afdeling is opnieuw de beste afdeling van Sony. In totaal werd er 4,9 miljard dollar aan verkopen opgehaald in het kwartaal, met een winst van 800 miljoen dollar. Dat is 65 procent meer dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De totale winst van Sony steeg daardoor met 59 procent en de winst steeg met 6 procent naar 19,6 miljard dollar.

In totaal verkocht het bedrijf 86 miljoen stuks van de PlayStation 4 sinds die op de markt kwam. 3,9 miljoen daarvan werden in het afgelopen kwartaal verkocht. Dat is iets minder dan de 4,2 miljoen in hetzelfde kwartaal in 2017. Ter vergelijking: de PlayStation 3 was in 2013 80 miljoen keer verkocht, en de originele PlayStation 102 miljoen keer.

Maar de games doen het nog steeds goed. God of War, exclusief voor de PS4 te koop, verkocht maar liefst 3 miljoen exemplaren tijdens de eerste drie verkoopdagen in april. Spider-Man werd 3,3 miljoen keer verkocht in de eerste drie dagen op de markt vorige maand.

Financiële diensten

Natuurlijk doet Sony meer dan alleen gaming. Zo zagen zijn financiële diensten een stijging in de omzet van 27 procent, en de semiconductors een stijging van 11 procent. De mobiele afdeling doet het minder goed, met een verlies van 265 miljoen dollar, een daling van 32 procent ten opzichte van een jaar eerder.