Sony breidt zijn Extra Bass lijn uit met portable speakers en headphones

Sony SRS-XB10

Sony debuteerde afgelopen jaar al met de MDR-1000X draadloze noise-cancelling koptelefoons, maar het bedrijf wil zijn klanten meer keuze geven. Tijdens de CES in Las Vegas voegt Sony daarom tientallen audioproducten toe aan de Extra Bass lijn; waaronder draadloze portable speakers en noise-cancelling headphones.

De speakers zijn volgens het bedrijf ‘gemaakt voor de hedendaagse heavy-hitting bass lines en dropping beats‘. Hieronder een kort overzicht met de gelanceerde producten, voor als je de Sony productnamen met letters en cijfers niet uit elkaar kunt houden, net als ik.

Speakers

  • SRS-XB40, SRS-XB30, SRS-XB20 zijn draadloze, waterdichte speakers die je kunt verbinden via  bluetooth. De lichten rond de speaker geven een club effect en je kunt meerdere speakers aan elkaar koppelen voor nog meer volume, wederom draadloos.
  • SRS-XB10 is een kleinere, draadloze box en is verkrijgbaar in meerdere vrolijke kleuren. De batterij gaat 16 uur mee en werkt met bluetooth-verbinding. Er zit ook een kleine ring aan vast waardoor je de box kunt ophangen.

Sony SRSXB40

Headphones

  • MDR-XB590N1 is het vlaggenschip onder de koptelefoons van Sony; een draadloze koptelefoon die 22 uur mee kan op een accu en makkelijk opvouwbaar is. Er zit een ingebouwde microfoon in en hij bevat actieve noise-cancelling.
  • MDR-XB950B1 is een zelfde soort koptelefoon als de bovengenoemde maar dan zonder noise-cancelling en heeft een batterijduur van 18 uur.
  • MDR-XB550AP is een bedrade koptelefoon, verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren met ingebouwde microfoon.
  • MDR-XB510AS zijn oortjes met een in-ear model voor sporters en zijn volledig waterdicht.

Sony MDR-XB590N1

Earbuds

Naast de gelanceerde producten, heeft Sony ook een aantal prototypes getoond tijdens CES; zowel de draadloze mini earbuds, als de neck-anchored headphones. Bovendien werden de oplaadcases voor de in-earbuds ook tentoongesteld. Beide nieuwe producten zijn in twee verschillende kleuren verkrijgbaar, maar voor hoeveel en wanneer is nog niet duidelijk.