Sony gaat communicatierobot Xperia Hello verkopen in Japan

Sony Xperia Hello

Sony gaat in zijn thuisland Japan een communicatierobot genaamd Xperia Hello verkopen. Het apparaat heeft een draaiende camera in zijn ‘hoofd’. Dat heeft Sony bekendgemaakt.

De Xperia Hello wordt gemaakt door de smartphonetak van Sony. Het apparaat heeft onder andere een webcam om te kunnen videochatten. Daarnaast kan het weer- en nieuwsberichten voorlezen. Aan de hand van infraroodsensoren detecteert de robot bewegingen. Met zeven microfoons luistert de Hello naar de stemmen van huisgenoten.

Daarmee lijkt de Xperia Hello dus vrij veel op de slimme speakers van bijvoorbeeld Google en Amazon, al heeft deze robot een paar extra functies. Daardoor is het apparaat veel duurder dan de speakers van de concurrentie. Omgerekend betaal je er ruim 1.100 euro voor.

Sony Xperia Hello

Helaas voor ons zijn er vooralsnog geen plannen om de Hello buiten Japan uit te brengen. Wel moet er nog een zakelijke versie op de markt komen, die bijvoorbeeld bij de receptie van een kantoorpand kan werken.

Xperia Agent

Mogelijk is de Hello een productieversie van de Xperia Agent. Dit is een vergelijkbare robot, waar anderhalf jaar geleden een prototype van werd getoond op de smartphonebeurs MWC in Barcelona. Deze variant had echter geen scherm, maar een projector om informatie op de muur te tonen.