Sony komt met HUIS: een slimme afstandbediening voor je huis

Sony lanceert vandaag zijn universele afstandsbediening HUIS. Met deze afstandsbediening zijn meerdere apparaten in huis te bedienen, omdat het apparaat van andere afstandsbedieningen signalen kan ‘leren’.

Door met een scherm te werken in plaats van knoppen, kan het scherm van HUIS ook naar eigen smaak ingedeeld worden. Het apparaat kan signalen van andere apparaten ‘leren’ door ze op het apparaat te richten. Vandaar dat het apparaat werkt met allerlei apparaten, en niet per se van Sony.

De HUIS is ontwikkeld via Sony’s eigen crowdfundplatform First Flight. Eerder lanceerde het bedrijf op die manier al een smartwatch. De afstandsbedieing werkt met een scherm van elektronisch papier in plaats van een LCD-scherm of knoppen. Het scherm wordt daarom altijd weergegeven, maar volgens Sony  gaat de batterij van het apparaat ongeveer een maand mee.

De naam van het apparaat is overigens geen verwijzing voor onze mooie taal, maar staat voor Home User InterfaceS. De HUIS is voorlopig alleen in Japan te koop voor 27.950 yen, omgerekend ongeveer 220 euro.