Sony lanceert opvolger van eigen Smartwatch op IFA

Het was eigenlijk een beetje mosterd vóór de maaltijd, in dit geval. Want terwijl de ogen van tech-journalisten wereldwijd gericht waren op de aankondiging van de Samsung Galaxy Gear, lanceerde Sony hun Smartwatch 2 eerder op de dag. Vergelijkbaar en direct zo verschillend.

Met een aankondiging in juni en een lancering voor de consumentenmarkt in Berlijn gisteren bleven de geruchten rondom de Smartwatch 2 de afgelopen maanden tot een uiterst minimum beperkt. En terecht, want Sony lijkt zich geenzins te gaan melden in de strijd die na de lancering van Samsung zal gaan losbarsten.

Met de Smartwatch 2 lijkt Sony namelijk gewoonrustig verder te borduren op de ongelukkige keuzes die men bij de eerste versie van het horloge ook al maakte.

Sony positioneert de Smartwatch 2 als een tweede scherm van je (Sony) smartphone en in de praktijk is dat ook exact wat het is. De designs iets strakker, de gebruikersinterface eindelijk op orde, maar daar blijft het dan bij.

In tegenstelling tot Samsung’s slimme horloge heeft de SmartWatch 2 bijvoorbeeld geen eigen camera, maar kun je via de touch interface van je horloge wel de camera op je telefoon bedienen.

Dat scherm is zo’n 1.6 inch groot en daarmee van hetzelfde formaat als de 1.63 inch versie van Samsung. Behoorlijk bonkig dus, maar waar je er bij de Galaxy Gear een Super Amoled display voor krijgt, ben je bij Sony af met een resolutie van 220×176 pixels.

Misschien is de grootste verbetering van de nieuwe Sony SmartWatch 2 nog wel de prijs. Met een adviesprijs van 179 euro voor een standaard en 199 euro voor een stainless steel variant is deze fors gedaald ten opzichte van zijn voorganger.

Ook Sony hoopt eind deze maand hun SmartWatch 2 in de winkels te hebben liggen.