Sony wil van alle tv’s en filmspelers een gameconsole maken

BDS 6799

Sony onthulde vannacht naast de gebruikelijke televisies en andere hardware ook nog iets bijzonders: een nieuwe Blu-rayspeler met daarin ondersteuning voor PlayStation Now. Het is hierdoor mogelijk om games op de filmspeler te draaien, alsof je een PlayStation 3 of PlayStation 4 in huis hebt staan. Het is onderdeel van een bredere strategie van Sony, waarbij steeds meer apparaten als spelcomputer gebruikt kunnen worden.

PlayStation Now is Sony’s streamingdienst voor games, waarmee het mogelijk is om games voor PlayStation 3 en PlayStation 4 te streamen naar je televisie. Daarbij worden de spellen afgespeeld op een server van Sony, waarna de beelden rechtstreeks naar jou worden gestreamd. Handig, want hierdoor heeft het afspeelapparaat niet de rekenkracht van een console nodig.

Sony bood al ondersteuning voor PlayStation Now op de PlayStation 3, 4, Vita en een aantal Smart TV’s, en nu is het aanbod ook uitgebreid naar een nieuwe Blu-rayspeler. Daarnaast sloot Sony onlangs een overeenkomst met Samsung, waardoor ook Samsung-televisies de gamestreamingdienst gaan integreren.

Heel groot is PlayStation Now op dit moment nog niet – de dienst startte onlangs pas zijn b├Ęta in Nederland. Het is echter makkelijk om te zien welke kant Sony opgaat. Heb je in de toekomst een Smart TV of bepaald soort filmspeler in huis, dan heb je helemaal geen gameconsole meer nodig.