Sony onthult prototype van earable met running coach

De technologische ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op, waardoor bedrijven moeite hebben om keuzes te maken omtrent hun strategie. Sony is sterk in beweging maar bleef tot nu toe voornamelijk geconcentreerd op wearables voor om de pols. Des te interessanter is het om te zien dat Sony juist nu komt met een prototype van een ‘earable‘, de Sony B-Trainer.

De B-trainer kan gezien worden als een volgende stap van de draadloze Walkman headphones van Sony. De earable is uitgerust met sensoren, waaronder een hartslagmeter en een accelerometer. De headphone speelt muziek af en wordt afgewisseld door een personal coach die helpt om je prestaties te verbeteren.

Wat de B-trainer dan onderscheidt van de rest? De B-trainer bepaalt aan de hand van een run welke muziek er wordt gespeeld. Zit je in de laatste 100 meter, dan zal er een flink opzwepend muziekje worden gedraaid om je sprintend over de finish te laten komen. Daarmee geeft Sony aan dat muziek wel degelijk van invloed is op onze prestaties.

ces-2015-banner-eventwall