Sony overweegt PlayStation VR ook beschikbaar te maken voor pc’s

PlayStation VR

Sony sluit niet uit PlayStation VR, de virtual reality-bril van het bedrijf, in de toekomst te gebruiken zal zijn met een pc. In eerste instantie werkte de bril samen met de PlayStation 4, in tegenstelling tot de HTC Vive en de Oculus Rift. Maar in een interview met de Japanse krant Nikkei (let op: dit een Japans linkje) sluit Masayasu Izo, de vicepresident van Sony Computer Entertainment, niet uit dat pc-ondersteuning later wordt toegevoegd.

“Omdat de PlayStation 4 veel hardware heeft die overeenkomt met pc’s, is die mogelijkheid er”, zegt hij. Maar in eerste instantie hoeven we er nog niet op te rekenen. “Op dit moment ligt onze focus op games en zijn we niet klaar voor aankondigingen, op dit vlak, maar we zullen PlayStation VR op diverse vlakken gaan uitbreiden.”

Dit jaar hoef je waarschijnlijk nog nergens op te rekenen, aangezien de PlayStation VR pas in oktober op de markt komt. De bril gaat 399 euro kosten en da’s wel goedkoper dan de Oculus Rift en HTC Vive die ongeveer het dubbele kosten. De beeldkwaliteit van die brillen ligt dan ook wel weer iets hoger dan de beeldkwaliteit van Sony’s bril.