Sony presenteert drie draadloze speakers geschikt voor ieder feestje

Sony SRS-XB21, SRS-XB31, SRS-XB41,

Het is misschien nog winter, maar het is nooit te vroeg om vast aan de feestjes van de zomer te denken. Zeker als CES, een van de grootste technologiebeurzen van de wereld, gaande is. En dat dacht Sony duidelijk ook. Het bedrijf heeft namelijk drie nieuwe draadloze speakers onthuld, speciaal voor een goed feestje.

Het gaat om de SRS-XB21, SRS-XB31 en de SRS-XB41. De drie speakers hebben de EXTRA BASS-technologie van Sony, dat diepe bastonen moet creëren. Die technologie vonden we ook al in eerdere speakers van het bedrijf.

Helemaal nieuw is echter de LIVE SOUND-technologie. Volgens de fabrikant moet die techniek zorgen voor een natuurgetrouwe muziekbelevenis, waardoor je het gevoel hebt dat je live aanwezig bent bij een concert of festival. Dit is mogelijk door de Digital Signal Processor (DSP) en de hoek waarin de speaker speelt. Schakel je de techniek in, dan wordt het geluid verticaal en horizontaal afgespeeld in de ruimte.

Ook tof is dat er discoverlichting in de nieuwe speakers zit. Daardoor flitsen verschillende lichtjes op de maat van de muziek aan en uit. In de speakers zit clubverlichting via leds in het wit en alle kleuren van de regenboog. Maar die lichtjes kun je natuurlijk ook uitschakelen. In de XB31 en XB41 zitten bovendien stroboscopen, die je een echt discogevoel geven.

SRS-XB41

Alles voor de DJ

De speakers bestuur je via de vernieuwde Sony Music Center App, die je gratis kunt downloaden. Via je de app kun je onder meer bij Spotify, een Chromecast en SoundCloud. Ook laat de app je meerdere speakers met elkaar verbinden, via de Wireless Party Chain. In totaal kun je honderd speakers aan elkaar koppelen, voor een keihard feestje in iedere kamer.

Verder is er een Fiestable plug-in, waarmee je gepersionaliseerde verlichtingsfuncties en geluidseffecten kunt aanmaken. De effecten en samples kun je direct vanaf je telefoon selecteren. Ook kun je kiezen voor de Party Booster-funcite, waarmee de speakers zelf een feestje bouwen. Ingebouwde sensoren reageren dan op aanraking met vingers vanuit vijf posities. De speaker wordt een instrument en reageert bij aanraking met geluidseffecten en discoverlichting.

Accuduur

De drie nieuwe speakers zijn waterbestendig en stofvrij met een IP67-waardering. Dat betekent dat ze wel tegen een stootje kunnen, wat belangrijk is op een feestje. Je kunt de speakers zelfs even afspoelen onder de kraan als dat nodig is.

Verder hebben de speakers een erg lange accuduur. De XB21 gaat namelijk 12 uur mee op een lading, de XB31 en XB41 zelfs 24 uur. En is je telefoon ondertussen leeg? Dan kun je hem aan de XB31- of XB41-speaker opladen met een USB-kabel.

De drie speakers zijn vanaf april te koop in het zwart, wit, rood en blauw. De XB21 wordt voor 120 euro beschikbaar, de XB31 voor 170 euro en de XB41 gaat 230 euro kosten.