Sony SmartWatch 3 zal toch op Google Android Wear gaan draaien

Het was vooralsnog geen verrassende dag in Berlijn vandaag, ook Sony’s gelekte SmartWatch 3 en SmartBand Talk werden eerder vandaag officieel gepresenteerd tijdens de IFA. Wel verrassend: het slimme horloge van Sony gaat tóch draaien op Android Wear.

Nog geen 6 maanden geleden liet Sony duidelijke taal horen: het Japanse bedrijf was uiterst tevreden over hun eigen software voor wearables en zou geen gebruik gaan maken van het net aangekondigde Android Wear van Google.

Hoe anders ziet de wereld er een paar maanden later uit. Op het podium in Berlijn onthulde Sony vandaag de SmartWatch 3, in tegenstelling tot de naam al de vijfde generatie van de wearable. Besturingssysteem? Android Wear.

Terwijl de hoge heren zich kennelijk dus hebben bedacht over de software, lijken ze weinig te hebben geleerd van de introductie van de SmartWatch 2 van vorig jaar. Sony volgde na Samsung en kreeg de handen nauwelijks op elkaar voor de SmartWatch 2, die saai en beperkt werd genoemd.

Die saaiheid lijkt te zijn beetgepakt, de SmartWatch 3 is namelijk uit te rusten met een hele serie kleurrijke – rubberen – bandjes. Het ontwerp is echter wel een heel stuk minder sierlijk geworden en neigt meer naar sportief.

Het 1.6 inch scherm is een LCD-display en legt het in helderheid dus af tegenover de Gear of G Watch. Met een resolutie van 320×320 en 4G werkgeheugen is de SmartWatch 3 up-to-par met de rest, maar blaast het niemand uit het water.

Met een prijs van €230 krijgt de SW3 het nog hard te halen in de strijd tegen Asus, LG en Samsung.

Ook die andere gelekte update, de SmartBand Talk, werd vandaag in Berlijn aangekondigd. De nieuwe SmartBand krijgt de beschikking over een 1.4 inch display van elektronisch papier. Daarmee lijkt de SmartBand op een trage kruising tussen een Gear Fit en een Pebble.

De nieuwe SmartBand Talk is naast activity tracker ook in te zetten als verlengstuk van je telefoon. Door een ingebouwde microfoon en speaker kun je ook gesprekken voeren met de armband.

Sony’s SmartBand Talk draait dan weer wel op eigen software van de Japanners. De SmartBand heeft een adviesprijs van €159.

Foto via.