Sony start binnenkort met eigen streamingdienst voor 4K-films

4K-televisies worden steeds betaalbaarder. Het is dus helemaal niet zo gek dat streamingdiensten voor deze nieuwe videoresolutie ook steeds meer de norm worden. Neem bijvoorbeeld Sony: het techbedrijf start op 4 april in de Verenigde Staten met ‘Ultra’, een streamingdienst speciaal gemaakt voor 4K-films. Dat vertelde het bedrijf in een persbericht.

Ultra krijgt geen abonnement zoals we van bijvoorbeeld Netflix gewend zijn. In plaats daarvan moet je de 4K-films los kopen. Een prijzige bezigheid: voor een enkele 4K-video ben je maar liefst 30 dollar (27 euro) kwijt. Daarnaast worden er slechts tussen de veertig en vijftig films aangeboden.

We kunnen Ultra dus nog niet echt de ‘Netflix voor 4K-video’ noemen. Dat zou sowieso een beetje gek zijn, want Netflix biedt zelf ook gewoon films in 4K aan. Een deel van het aanbod op Netflix is in 4K te bekijken, mits je het duurste abonnement bij de streamingdienst afsluit. Dat kost 11,99 per maand – wat betekent dat je voor de prijs van drie maanden Netflix in 4K bijna een film op Ultra kunt kopen.

De ontwikkeling is wel interessant. Sony gaat zijn dienst exclusief op zijn eigen televisies aanbieden, wat betekent dat een groot aantal smart tv-bezitters nu makkelijker in aanraking komt met 4K. Dit wordt een steeds minder obscure videoresolutie.