Sony start pas in 2015 met verkoop van Smart Tennis Sensor

Sony start voorlopig nog niet met de verkoop van hun Smart Tennis Sensor. We zagen hem al even in actie tijdens de CES aan het begin van dit jaar, maar het zal nog tot januari duren voordat we hem daadwerkelijk kunnen kopen.

Tijdens de CES in Las Vegas leek er geen hoofdrol te zijn weggelegd voor Sony’s Smart Tennis Sensor. Slechts vluchtig was de sensor te bewonderen en de Japanners benadrukt ten overvloede dat de sensor pas in het voorjaar op de markt zou kunnen komen.

Die markt bleek – zoals verwacht – beperkt tot Japan. Na een algehele introductie in Japan en een samenwerking met Yonex breidt Sony de komende maanden uit naar rackets van Wilson en Prince. Daadwerkelijke verkoop zal echter pas in januari 2015 starten en is dan nog altijd beperkt tot de VS en Canada.

w640

Functioneel is er ook weinig vernieuwd aan de sensor: de kleine Bluetooth-zender/ontvanger is in staat om te analyseren hoe vaak, hoe hard, met welke spin, waar op het racket en met welke techniek (forehand/backhand en slice/volley) je de bal weet te raken. De bijbehorende app is instaat om deze data te vermengen met videobeelden, al zul je dan dus wel even je mobieltje aan de coach of een toeschouwer moeten overhandigen.

In tegenstelling tot de verwachtte $175 zal de sensor op $200 komen. Er is nog geen helderheid over een lancering in Europa.