Sony wil jouw leven 24/7 vastleggen met selfies

Iedereen maakt tegenwoordig wel eens een selfie, maar als het aan Sony ligt, maken we er straks nog meer. Het bedrijf heeft namelijk een patent aangevraagd op een mobiele technologie die constant selfies maakt. Daarnaast kiest de techniek automatisch de beste foto’s uit

Het patent beschrijft hoe een telefoon, camera of augmented reality-apparaat (bijvoorbeeld Google Glass) constant foto’s van de gebruiker maakt, gedurende de dag en nacht. De afbeeldingen worden vervolgens via een beveiligd netwerk naar een server gestuurd die ze verwerkt. De software herkent de emotie op je gezicht en tagt de foto’s ook op die manier. Gebruikers kunnen daarna alle blije of verdrietige momenten van hun dag terugzien. Het zou zelfs mogelijk zijn om een timeline van emoties te creëren aan de hand van de foto’s.

Screen-Shot-2015-07-02-at-3.53.03-PM

Het systeem maakt ook foto’s van gebruikers als ze slapen. Dit kan ervoor zorgen dat je als gebruiker meer inzicht krijgt in je slaappatroon. Het idee dat er foto’s van je worden gemaakt tijdens je slaap is misschien een beetje creepy. Daarnaast is het nog maar de vraag of het een slim idee is om al deze persoonlijke foto’s te verzenden naar een externe server. Voor je het weet sta je namelijk met je boze gezicht op internet.