Sony wil van elke bril smartglasses maken met nieuwe gadget

Sony werkt een aan compacte uitbreiding die van elke bril een slimme bril zou kunnen maken. De uitbreiding bestaat uit een klein scherm en een touchscreen, waardoor je ‘gewone’ bril ineens een concurrent van Google Glass kan zijn.

De uitbreiding bestaat uit twee componenten die aan de linker- en rechterzijde van een bril kunnen worden bevestigd. Aan de ene kant vinden we een touchpanel met rekenkracht, terwijl rechts een projectiescherm te vinden is. De twee onderdelen communiceren met elkaar via een draad.

Het 0.23 inch grote (kleine?) scherm is met een resolutie van 640×400 pixels wel wat scherper dan het – qua formaat evenredig grote – scherm van een Google Glass. Volgens Sony ervaart de gebruiker het scherm als ‘een 16 inch display op twee meter afstand’.

SONY`BRIL

Hoewel er in september nog alle schijn was dat Sony met de bonkige SmartEyeGlass op de markt zou komen, lijkt het Japanse bedrijf toch een andere weg in te slaan. Sony wil de nieuwe uitbreiding voor bestaand glaswerk in 2015 namelijk op grote schaal gaan produceren. Begin volgend jaar zou er dan ook een ontwikkelkit moeten komen voor geïnteresseerde developers.

Sony presenteert de ‘single lens module’ officieel tijdens de aanstaande CES in Las Vegas.