Sony’s nieuwste smartwatch is gemaakt van elektronisch papier

Sony’s nieuwste smartwatch is gemaakt van papier en is eigenlijk niet van Sony. Maar stiekem toch wel. Daarnaast is het horloge misschien niet heel erg slim, het is wel erg innovatief. Volg je het nog?

De Wall Street Journal heeft ontdekt dat Sony in het geheim een nieuw project via een Japans crowdfunding platform in de mart heeft willen zetten. Onder de naam Fashion Entertainment (FES) lanceerde de Japanse elektronicagigant een project om zo’n €135.000 op te halen voor de productie van een horloge, gemaakt van papier.

Het concept werd in september al online geplaatst, maar Sony bleef op de achtergrond tot eind vorige week. Intussen wist het horloge ruim €235.000 aan investeringen op te halen.

Het FES-horloge is compleet gemaakt van elektronisch papier, zowel de wijzerplaat als de armband. In totaal zijn er daardoor zo’n 26 verschillende designcombinaties mogelijk.

Hoewel het horloge strak ontworpen is en absoluut innovatief van karakter, is het helaas niet veel slimmer dan een standaard horloge. Zo heeft het FES-horloge geen internetverbinding en geen andere spannende opties behalve het aanpassen van zijn uiterlijk en het laten zien hoe laat het is.

“We hebben de naam van Sony van het product gehaald, omdat we wilde toetsen of er een markt is voor dit product”, aldus een bron binnen Sony tegenover de Wall Street Journal. Daarmee lijkt het aannemelijk dat het Japanse merk het horloge ook daadwerkelijk gaat produceren.

De vraag is echter op welke termijn en indien het gebeurt, of het horloge ook buiten Japan zal verschijnen.