Sony’s Project Morpheus heeft voortaan Playstation VR: virtual reality gaming op de PS4

PlayStation VR

Het virtual reality-systeem van Sony’s PlayStation gaat PlayStation VR heten. Het project droeg de afgelopen 1,5 jaar de naam Project Morpheus, maar nu het steeds dichterbij een daadwerkelijke release komt, heeft Sony besloten om de naam te wijzigen. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt tijdens een persconferentie op de Tokyo Game Show. Over een releasedatum zweeg het bedrijf, maar het zou ergens in de eerste helft van volgend jaar moeten gebeuren.

Masayasu Ito, de Sony-topman die verantwoordelijk is het voor het project, legt uit:

De naam ‘PlayStation VR’ maakt niet alleen duidelijk dat het gaat om een een compleet nieuwe ervaring van PlayStation, die spelers het gevoel geeft dat ze zich fysiek in de virtuele wereld van een game bevinden. Het geeft ook aan dat we hopen dat het vertrouwd voelt wanneer onze gebruikers genieten van deze fantastische nieuwe ervaring.

Sony-Morpheus-

In tegenstelling tot de Oculus Rift van Facebook, en de HTC Vive van HTC en Valve, is de PlayStation VR direct gekoppeld aan een console. Hij werkt namelijk samen de PS4. Een ander verschil met de concurrenten is dat de bril van PlayStation VR een schuifbaar scherm heeft. Hierdoor hoef je hem niet af te zetten als je bijvoorbeeld wat wilt eten of drinken tijdens het gamen.

Bezoekers van Tokyo Game Show kunnen de PlayStation VR-bril uitproberen inclusief enkele game die bij de release op de markt zullen komen. De eerste ervaringen zullen dan ook snel online verschijnen.