Sony’s slimme tennis racket sensor gaat dit voorjaar al in de winkels verschijnen

Een typisch gevalletje ‘serve en volley’ van Sony: na de eerste introductie van een prototype tennis racket sensor tijdens de CES, kondigt het bedrijf vandaag al aan dat de kleine tennistrainer al dit voorjaar in de winkels zal gaan verschijnen en een voorlopige prijs van ongeveer $175 gaat krijgen. Daarbij krijgt Japan overigens wel behoorlijk voorrang.

Tijdens de CES in Las Vegas, begin dit jaar, was de tracker al even kort in actie te zien. De kleine gadget, die dankzij zijn compacte vorm onder elk standaard tennis racket zou passen, bestaat uit een aantal sensoren die de beweging, vibratie en (dus) slagkracht van je racket kunnen bepalen. Via een Bluetooth-zender worden deze gegevens vervolgens gedeeld met je smartphone. Op basis van deze data kan de bijbehorende app je slagen analyseren en je voorzien van advies.

img01Het leek vooral een speeltje van de Japanse hardwaregigant, maar nu blijkt dat de sensor al een naam, prijs en lanceerdatum heeft voor de Japanse markt. Sony’s ‘Smart Tennis Sensor’ zal eind mei in de Japanse winkels verschijnen met een adviesprijs van $175.

Overigens is de sensor bij de lancering vooralsnog alleen geschikt om samen te werken met 6 verschillende rackets van het merk Yonex. Volgens Sony is het verder uitbreiden van de compatibiliteit een kwestie van software-updates. Laten we hopen dat de ondersteuning al verder uitgebreid is wanneer de de sensor naar Europa komt, dan!

img02