SpaceX faalt derde keer op rij om raket op schip te laten landen

In december had SpaceX goed nieuws na een reeks van mislukte raketlandingen: nadat een Falcon 9-raket kort in de ruimte was geweest slaagde het bedrijf erin om de raket op land te laten landen. Gisteren probeerde het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk ongeveer hetzelfde, echter moest de raket nu landen op een schip. Deze landing was helaas niet succesvol.

Dit is nu de derde mislukte zeelanding op een rij, maar volgens SpaceX CEO Elon Musk maakt het bedrijf wel steeds stappen in de goede richting. Ditmaal was een niet volledig functionerende poot van de raket oorzaak voor een gigantische ontploffing. Ook geeft Musk aan dat de omstandigheden niet ideaal waren, zo was de oceaan redelijk onrustig wat de situatie extra moeilijk maakte.

Ondanks deze mislukking gaat SpaceX door met zeelandingen. Deze geven het ruimtevaartbedrijf namelijk meer vrijheid in het laten landen van hun raketten en zijn over het algemeen zuiniger qua brandstof. Het idee van de landingen is dat ruimtevaartbedrijven in de toekomst raketten gaan hergebruiken zodat de kosten van ruimtevaarten naar beneden gaan.