Finale SpaceX Hyperloop Pod Competition uitgesteld, dus Delft Hyperloop moet nog even geduld hebben

Ze waren er twee weken geleden klaar voor, maar voorlopig kunnen de studenten van de TU Delft hun prototype voor een hyperloop-capsule nog niet testen. De finale van de Hyperloop Pod Competition van SpaceX, waarbij de prototypes voor de capsules die studententeams hebben ontwerpen. zouden worden getest op een testbaan. Het evenement zou eigenlijk deze maand plaatsvinden, maar werd al uitgesteld tot na de zomer. Nu heeft SpaceX hem opnieuw uitgesteld tot eind januari 2017.

Het uitstel zou gebeurd zijn op verzoek van de teams. SpaceX laat weten dat veel teams aan hebben gegeven meer tijd nodig te hebben om hun prototypes af te ronden. De winnaar van de ontwerpwedstrijd, MIT, en de nummer 2, Delft Hyperloop, hebben hun ontwerp echter al lang af. Natuurlijk is extra tijd altijd fijn om nog aan wat dingen te kunnen sleutelen, maar nu moeten de studenten nog maanden wachten om te kunnen bewijzen dat hun ontwerp het beste is.

In totaal zullen er ergens tussen de 20 en 30 teams meedoen aan de finale. Zij zullen hun prototype op halve schaal in januari allemaal testen op het testcircuit bij het hoofdkantoor van SpaceX in Californië. Die baan is zo’n 1,6 kilometer lang.

Het is onduidelijk hoe het gaat met de aanleg van het testcircuit. Dat liep namelijk al wat vertraging op, maar zou in augustus klaar moeten zijn. Er is echter geen nieuws over hoe het ervoor staat; mogelijk zorgt extra vertraging in de aanleg van de baan ook voor het uitstel van de finale. In ieder geval staat dat de datum nu vast: 27 tot en met 29 januari gaat het gebeuren.